Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencileri İçin Yeni Fırsat: 2209-A Programı Başvuruları Başladı!

​Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, 09 Kasım Perşembe günü öğrencilere 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı hakkında bilgi verdi. Oturum, Matematik, Tarih, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Türk Dili ve Edebiyatı, Biyokimya, Tarih, Sanat Tarihi Bölümleri 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik iki oturum şeklinde gerçekleşti.

​Prof. Dr. Demirtaş, öğrencilere yapacakları projelerle ilgili destek sağlamak adına 2209-A programının 2023 yılı 2. dönem çağrısının başvuruya açıldığını duyurdu. Başvuruların 14 Kasım 2023 saat 17.30'a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden yapılabileceğini belirtti. Ayrıca, maksimum destek tutarının 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6000 TL’den 9000 TL’ye çıkarıldığını vurguladı.

​Geçmiş dönemde kabul edilen projeleri görmek isteyenler için Prof. Dr. Demirtaş, şu adresteki listeye ulaşılabileceğini paylaştı: Kazananlar Listesi

​Proje geliştirme ve koordinasyon ofisi tarafından düzenlenen proje yazma eğitimine katılmak isteyen öğrenciler ise Proje Yazma Eğitimi Bağlantısı ziyaret edebilirler.

​Öğrencileri projelere katılım konusunda cesaretlendiren Prof. Dr. Demirtaş, bu tür projelerin akademik ve kişisel gelişimlerine önemli katkılarda bulunabileceğini ifade etti.

Üniversitemiz Mobil Uygulaması