Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 2019-2020 Güz Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon programı

Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi,  2019-2020 Güz Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon programı çerçevesinde etkinlik düzenledi.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yarcımsı Prof Dr. Murat Ali KARAVELİOĞLU, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer GÜNDOĞDU ve Coğrafya, Tarih, Türk Dili Edebiyatı, Sanat Tarihi ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümleri’nin Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyeleri katıldı. Fen-Edebiyat fakültesinin yeni kayıt yaptıran öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı.

İlk konuşmacı olarak söz alan Rektör Yarcımsı Prof Dr. Murat Ali KARAVELİOĞLU; günümüz koşullarında eğitim ve bilginin önemine vurgu yaparak gençlerin bilgi ve donanım açısından yoğun şekilde okuma yapmaları gerektiği üzerinde durarak; Iğdır Üniversitesi’nin bulunduğu konum itibari ile bölgeye ve ülkeye nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı. Karavelioğlu; Gençlerin çok okuması gerektiğini hatırlatarak okumanın önemine vurgu yaptı.

İkinci konuşmacı olarak söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer GÜNDOĞDU; Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürden bahsederek, ülkenin nesil kaynağı olan gençlerin geleceğimizi garanti altına alma adına kendilerini geliştirmelerini, mümkün olduğunca yüksek seviyede üniversitenin ve ülkenin imkânlarını kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. Gündoğdu; Sosyal Bilimlerin son yıllarda hakkettiği önemi kazandığını hatırlatarak katma değer üretiminde Türkiye’de Fen ve Sosyal Bilimlerin daha ileri seviyede olması gerektiği söyledi.

Rektör Yarcımsı Prof Dr. Murat Ali KARAVELİOĞLU ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer GÜNDOĞDU’nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Matematik Bölüm Başkanı Prof Dr. Elman HAZAR bölümü hakkında bilgi vererek matematiğin evreselliği ve bölüm mezunlarının iş olanakları üzerinde durdu. Türk Dili Edebiyatı Bölümü adına kürsüye çıkan Bölüm Başkanı Prof Dr. Himmet UÇ Edebiyatın tasavvur için gerekli olduğunu anlatarak; Postmodernizm konusunda daha nitelikli çalışmaların ortaya konmasının gerekli olduğunu vurgulayarak Türk Dili Edebiyatı bölümlerinin bu konuda öncü olması gerektiğini söyledi. Bir başka konuşmacı; Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncay ÖZDEMİR ise nitelikli insan kaybının yaşandığını yeni gençliğin hazır buluşluk seviyensin düşük olduğunu ve gençliğin özverili olması gerektiğini söyledi.  Tarih Bölümü adına söz alan Dr. Öğr. Üyesi Gonca SUTAY ise Tarih geleceği inşa etmedeki önemine vurgu yaparak; Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin en başarılı ve en köklü bölümünün Tarih Bölümü olduğu üzerinde durdu. Sanat Tarihi Bölümü adına söz alan Dr. Öğr. Üyesi Sinan ALTUN ise Fen Edebiyat fakültesinin yeni bir bölümü olan Sanat Tarihi’nin vizyon ve misyonu üzerinde durarak; Sanat’ın geçmişten geleceğe aktarılmasının önemini vurguladı. Son konuşmacı olarak söz alan Batı Dili ve Edebiyatları Bölüm Başakanı Dr. Öğr. Üyesi Didem ERDEL geniş bir sunum yaparak Batı Dili ve Edebiyatları Bölümüm misyon, vizyon ve amaçlarının altını çizdi.

Oryantasyon programı öğleden sonra ise Arş. Gör. Ahmet Şamil ÖZMEN’in koordinatörlüğünde devem etti.

• Yayımlama Tarihi: 03 Ekim,2019